Pandemi Yönetim Protokolü
Birim |
Rutin Uygulamalar |
GÜVENLİK |
– Personel ateşi ölçülerek , iş kıyafetini giyerek ve el dezenfektanı kullanarak işe başlayacaktır.Ateşi 37,5 dereceden fazla olan personel iş başı yapmayarak yönetime bilgi verilecektir. |
-Otoparktaki araç sayısı kapasite ile sınırlı tutulacak |
|
-Bina giriş kapı önleri hijyen paspası, uyarı panoları ve sosyal mesafe belirten çizgi işaretlerinin hazır olduğu kontrol edilecek |
|
-Otopark ve hizmet alanlarında sosyal mesafenin korunması uyarıları, gerekli durumlarda ve resmi konuşma kuralları dahilinde yapılacak |
|
-Kuruma, ambulans gelmesi durumunda hastaneye sevk edilen misafirin oda numarasını ve ilk teşhisi kayıt altına alarak yönetimi bilgilendirmek ve ambulansa gerekli kolaylık ve hareket alanını sağlamak. |
|
-Herhangi bir hastalık bulgusu taşıyan misafiri gördüğü anda, misafirin izole durumda beklemesini sağlamak, ilgili acil sağlık birimlerini ve yönetimi bilgilendirmek. |
|
-Koruyucu maske, eldiven, siperlik kullanarak hizmet vermek. |
|
-Gerekli durumlarda, Ön büro ile ve ya güvenlik birimi olarak bütün girişlerde vücut ısısını ölçmek 37,5 ve üstü olanların tespit edilip otel içine alınmadan en yakın sağlık kurumuna sevkini sağlamak. |
|
-Kullandığı alanların,araç gerecin ve kişisel dezenfektenin yapılması. |
|
-Tüm personel ve misafirler ile sosyal mesafeyi koruyarak hizmet verilecek. |
Birim |
Rutin Uygulamalar |
ÖN BÜRO |
-Resepsiyon deski yüzeyinin yarım saatte bir dezenfekte edilmesi. -Bina giriş kapı önleri hijyen paspas alanı hazır olduğu kontrol edilecek -Otel misafirlerinin vücut ısısını ölçmek 37,5 ve üstü olanların tespit edilip otel içine alınmadan en yakın sağlık kurumuna sevkini sağlamak. -Misafirin kolay ulaşabileceği yerlerin belirlenip yeterli sayıda el dezenfektanı bulundurmak. -Misafirlere verilen ve teslim alınan oda kartlarının yüzey dezenfekteni ile dezenfekte edilmesi. -Check-İn işlemleri sırasında resepsiyon gelmeden önce zorunlu hijyen noktası oluşturulmalı ve misafirler tarafından uyulması sağlanmalı. -Misafirlerin kullanımı için dezenfektan cihazı bulundurulması. -Hizmet esnasında seperatör arkasından konuşılmalıdır. -Görev alanındaki uyarı panoları ve sosyal mesafe belirten çizgi işaretlerinin hazır olduğu kontrol edilecek -Herhangi bir hastalık bulgusu taşıyan misafiri gördüğü anda, misafirin izole durumda beklemesini sağlamak, ilgili acil sağlık birimlerini ve yönetimi bilgilendirmek. -Check-in yapan her misafirin kimlik bilgileri son 14 gün içinde net olarak hangi şehirlerde bulundukları seyahat etmişlerse sefer sayısı ile birlikte yazmaları kronik rahatsızlıklarının olup olmadığını beyan etmeleri ulaşabilir cep telefon numaralarını ve bilgilerini doğruluğunu onayladıklarına dair imzalarının alınması. -Personelin, hem birbirlerini hem de misafirleri sosyal mesafe konusunda gerekli durumlarda uyarmaları tüm personel ve misafirler ile sosyal mesafeyi koruyarak hizmet verilecek. -Ortak kullanıma açık olan araç-gereçler her kullanımda yüzey dezenfektanı ile temizlenir. -Personelin koruyucu araç ve gerek kullanımı sağlanmalı. (Maske, Eldiven, Siperlik ve temizlik personeli için tulum) -Misafirlere önlemler konusunda gerekli bilgilendirmenin yapılması – Personel ateşi ölçülerek , iş kıyafetini giyerek ve el dezenfektanı kullanarak işe başlayacaktır.Ateşi 37,5 dereceden fazla olan personel iş başı yapmayarak yönetime bilgi verilecektir. |
|
Birim |
Rutin Uygulamalar |
BAHÇE MUTFAK VE BAHÇE SERVİS SERVİS |
-Herhangi bir hastalık bulgusu taşıyan misafiri gördüğü anda, misafirin izole durumda beklemesini sağlamak, ilgili acil sağlık birimlerini ve yönetimi bilgilendirmek. |
-Misafirlerin sosyal mesafeyi koruyarak oturmalarının sağlanmalıdır. |
|
-Tüm işlemler, üretim ve satışta personel birbiri ve misafir ile sosyal mesafeyi korumalıdır. |
|
– Personel ateşi ölçülerek , iş kıyafetini giyerek ve el dezenfektanı kullanarak işe başlayacaktır.Ateşi 37,5 dereceden fazla olan personel iş başı yapmayarak yönetime bilgi verilecektir. |
|
-Görev alanındaki uyarı panoları ve sosyal mesafe belirten çizgi işaretlerinin hazır olduğu kontrol edilecek |
|
-Gerekli masa ve sandalye mesafelerinin hazırlanması ve kontrolünün yapılması |
|
-Herhangi bir hastalık bulgusu taşıyan misafiri gördüğü anda, misafirin izole durumda beklemesini sağlamak, ilgili acil sağlık birimlerini ve yönetimi bilgilendirmek. |
|
-İçecek servisinde tek kullanımlık malzemelerin hazır olduğunun kontrol edilmesi. |
|
-Hijyen noktasının kullanıma hazır olduğunun kontrolünün yapılması |
|
-Bulaşıklar tamamen endüstriyel makinede yüksek sıcaklıkta yıkanacaktır. -Personel çalışma esnasında tek kullanımlık eldiven, önlük ve cerrahi maske kullanacak -Uygun yerlere teknik servis tarafından konumlandırılmış olan el dezenfektan pompalarının doluluğu kontrol edilecek boşalmaya yakın ise hemen takviye edilecektir. -Mümkün olduğunca tek kullanımlık besin kabı, tabak, çatal, kaşık , kağıt servis kullanılacak -Personel ve müşterilerin sosyal mesafeye uymaları sağlanacak.(Sosyal mesafe en az 1,5 m olarak uygulanacak) -Hazırlanan ve hazırlanmakta olan ürünlerin istikametine doğru , yüzde maske olsa dahi konuşulmayacaktır. -İsteyen müşteriye masada servis yapılacak ve isteyen müşterinin sosyal mesafe kurallarına bağlı olarak hazırlanan sıra numarasına bağlı olarak ürünü teslim edilecek -Mutfak alanı en az 1/10 luk çamaşırsuyu çözeltisi ile hizmete başlamadan önce ve hizmet sırasında saat başlarında , zemin, cihazlar kapı kolları , kullanılan düğmeler ve tezgahlar silinecek , Sıra dışı enfeksiyon şüphesi oluşursa , derhal silinecek -Tüm mutfak aletleri ilgili uygun solüsyon ve cihazlar kullanılarak gün ortasında ve mesai sonunda ilaveten dezenfekte edilecek. -Tüm ortak kullanım materyalleri (tuzluk,peçetelik, menaj takımı, sebil, çay makinesi vb.) kullanılmayacaktır. İhtiyaç duyulması halinde çay ve kahve makinelerinde, yukarıda belirtilen esaslara göre tedbir almış bir görevli tarafından hizmet verilecektir. -Mesai öncesi ve sırasında sık sık el dezenfektanı kullanılacak, yiyecek hazırlma, servis ve ücret ödeme üniteleri birbirinden bağımsız ve ayrı kısımlarda hizmet verecektir. -Ücret ödemesini alan görevli mutfak ekibi ile aynı koşullarda hizmete hazırlanacak ve sosyal mesafe ve el ve kıyafet hijyenine uygun olarak görev yapacak ve göz koruması kullanacaktır.(siperlik ve ya koruma gözlüğü) -Servis görevlileri mutfak ekibi ile aynı koşullarda hizmete hazırlanacaktır. -Masasına servis isteyen müşteriye ürün , hızlı bir şekilde götürülerek, ilgili servis görevlisi ürünü teslim edip sonrasında sosyal mesafede olduğuna emin olana kadar konuşmayacaktır. -Menü kartları kullanımda kaldırılmalıdır.Karşıdan okunabilen enü panoları kullanılacaktır. -Personelin sık sık bol su ve sabunla ellerini temizlelidir. |
Birim |
Rutin Uygulamalar |
TEKNİK SERVİS |
-Oda arızasına giden personel koruyucu malzeme kullanması sağlanmalıdır. |
-Isıtma Sistemi filtre temizlikleri periyodik yapılmalıdır. |
|
-Fan marifeti ile çalışan ısıtma/ soğutma sistemleri kullanılmayacaktır. |
|
– Personel ateşi ölçülerek , iş kıyafetini giyerek ve el dezenfektanı kullanarak işe başlayacaktır.Ateşi 37,5 dereceden fazla olan personel iş başı yapmayarak yönetime bilgi verilecektir. -Uyarı levhası seperatör ve sosyal mesafe uyarıcı çizgilerindeki kusurlar ivedilikle giderilmelidir. Personelin sık sık bol su ve sabunla ellerini temizlemelidir. |
Birim |
Rutin Uygulamalar |
HOUSEKEEPING |
-Açık ve kapalı alanların dezenfeksiyonu yapılacak. |
-Temizlik ekipmanları ve kat ofisleri her gün temizlenip dezenfekte edilecektir. |
|
-Genel alanlarda el dezenfeksiyonları bulundurulmalı ve işlerliği sağlanmalıdır. |
|
-Kat arabaları ve tekstil taşınan arabaların temizliği her gün yapılıp dezenfekte edilmelidir. |
|
-Oda temizliği yapılırken her odada temizlik bezleri değiştirelecek olup temizlik sonrası oda dezenfekte edilecektir. |
|
-Personel temizlik sırasında koruyucu malzeme kullanılacak her oda temizliğinde değiştirecek eller bol su ve sabunla yıkanıp dezenfekte edilmesi sağlanmalıdır. |
|
-Oda temizliği sırasında içeride misafir olmamalıdır. |
|
-Personelin koruyucu araç ve gerek kullanımı sağlanmalı. (Maske, Eldiven, Siperlik ve temizlik personeli için tulum) |
|
-Odalarda tek kullanımlık bardak kullanılmalıdır. |
|
-Odalar temizlendikten sonra en az 1 saat havalandırılması için camlar açık tutulacaktır. -Personelin ortak kullanılan kapı, dolap, v.b. yerler periyodik olarak dezenfekte edilmelidir. |
|
-Genel mekanlarda sık kullanılan yüzeyler iki saat ara ile temizlenip dezenfekte edilecektir. -Herhangi bir hastalık bulgusu taşıyan misafiri gördüğü anda, misafirin izole durumda beklemesini sağlamak, ilgili acil sağlık birimlerini ve yönetimi bilgilendirmek. – Personel ateşi ölçülerek , iş kıyafetini giyerek ve el dezenfektanı kullanarak işe başlayacaktır.Ateşi 37,5 dereceden fazla olan personel iş başı yapmayarak yönetime bilgi verilecektir. -Personelin, hem birbirlerini hem de misafirleri sosyal mesafe konusunda gerekli durumlarda uyarmaları tüm personel ve misafirler ile sosyal mesafeyi koruyarak hizmet verilecek. -Görev alanındaki uyarı panoları ve sosyal mesafe belirten çizgi işaretlerinin hazır olduğu kontrol edilecek Personelin sık sık bol su ve sabunla ellerini temizlemesi sağlanmalıdır. |
Birim |
Rutin Uygulamalar |
MUTFAK VE RESTAURANT SERVİS |
Restaurant girişinde el dezenfektanı bulundurulmalı, sosyal mesafe kuralına uyulması için işaretleme yapılmalıdır. |
Kahvaltı servisi mutfak biriminden garson aracılığı ile yapılacaktır. |
|
Misafirlerin içecek servisi görevli personel tarafından sağlamalıdır. |
|
Masalarda çata, bıçak ve kaşı kağıt poşetler içerisinde olacak şekilde, fişek tuz ve biber bulundurulmalıdır. |
|
Ekmek makinası kaldırılıp sadece rol ekmek kullanımı sağlanmalıdır. |
|
Personelin sık sık bol su ve sabunla ellerini temizlemesi sağlanmalıdır. |
|
Masalarda servis için set-up kullanılıp misafir gelince dezenfekte edilmiş bir şekilde hizmete sunulmalıdır. |
|
Sandalye ve masalar periyodik aralıklarla dezenfekte edilmelidir. |
|
Personel mutlaka koruyucu araç gereç kullanmalıdır. |
|
Restoran da sosyal mesafeyi sağlayacak şekilde masa ve sandalye yerleşimi sağlanmalıdır ve ilgili mesafe korunmalıdır. – Personel ateşi ölçülerek , iş kıyafetini giyerek ve el dezenfektanı kullanarak işe başlayacaktır.Ateşi 37,5 dereceden fazla olan personel iş başı yapmayarak yönetime bilgi verilecektir. -Personelin, hem birbirlerini hem de misafirleri sosyal mesafe konusunda gerekli durumlarda uyarmaları tüm personel ve misafirler ile sosyal mesafeyi koruyarak hizmet verilecek. -Görev alanındaki uyarı panoları ve sosyal mesafe belirten çizgi işaretlerinin hazır olduğu kontrol edilecek -Personelin koruyucu araç ve gerek kullanımı sağlanmalı. (Maske, Eldiven, Siperlik ve temizlik personeli için tulum) |
|
-Menü kartları kullanımda kaldırılmalıdır.Karşıdan okunabilen enü panoları kullanılacaktır. |
|
Ödeme sırasında kasada sosyal mesafenin sağlanması için işaretleme hazır olmalıdır. |
|
Bulaşıklar tamamen endüstriyel makinede yüksek sıcaklıkta yıkanacaktır. -Personel çalışma esnasında tek kullanımlık eldiven, önlük ve cerrahi maske kullanacak -Uygun yerlere teknik servis tarafından konumlandırılmış olan el dezenfektan pompalarının doluluğu kontrol edilecek boşalmaya yakın ise hemen takviye edilecektir. -Mümkün olduğunca tek kullanımlık besin kabı, tabak, çatal, kaşık , kağıt servis kullanılacak -Personel ve müşterilerin sosyal mesafeye uymaları sağlanacak.(Sosyal mesafe en az 1,5 m olarak uygulanacak) -Hazırlanan ve hazırlanmakta olan ürünlerin istikametine doğru , yüzde maske olsa dahi konuşulmayacaktır.
|
|
Ortak kullanılan kapı, dolap, v.b. yerler periyodik olarak dezenfekte edilmelidir. |
|
Mutfak girişinde ve bölümlerde dezenfektan bulundurulmalı ve kullanımı sağlanmalıdır. |
|
|
Personelin maske, eldiven ve siper kullanması sağlanmalıdır. |
|
Kullanılan araç gereçler dezenfekte edilmelidir. |
|
Bölümde kullanılan bütün bıçaklar UVL cihazında steril edilmelidir. |
|
Her akşam bölüm yüzey dezenfeksiyonu ile dezenfekte edilmelidir. |
|
Sık kullanılan kapı kolu, fırın, dolap kolları, elektrik düğmeleri vb. ortak kullanılan yerler dezenfekte edilmelidir. |
|
Yük asansörü içinin temiz ve dezenfekte edilmesi sağlanmalıdır. |
|
Kahvaltı büfesinde yiyecekler aşçılar tarafından misafirin tabağına servis edilmelidir. |
|
Çöpler döküldükten sonra kovalar temizlenerek dezenfekte edilmelidir. |
|
Personelin sık sık bol su ve sabunla ellerini temizlemesi sağlanmalıdır. |
|
|
Birim |
Rutin Uygulamalar |
HALKLA İLİŞKİLER |
-Personel ateşi ölçülerek , iş kıyafetini giyerek ve el dezenfektanı kullanarak işe başlayacaktır.Ateşi 37,5 dereceden fazla olan personel iş başı yapmayarak yönetime bilgi verilecektir. -Personelin, hem birbirlerini hem de misafirleri sosyal mesafe konusunda gerekli durumlarda uyarmaları tüm personel ve misafirler ile sosyal mesafeyi koruyarak hizmet verilecek. -Görev alanındaki uyarı panoları ve sosyal mesafe belirten çizgi işaretlerinin hazır olduğu kontrol edilecek |
Personelin görüşmelerde koruyucu ekipman kullanmalıdır. |
|
Kullanılan araç gereçler dezenfekte edilmelidir. |
|
Personelin sık sık bol su ve sabunla ellerini temizlemesi sağlanmalıdır. |
|
Her akşam bölüm yüzey dezenfeksiyonu ile dezenfekte edilmelidir. |
|
Sık kullanılan kapı kolu, elektrik düğmeleri vb. ortak kullanılan yerler dezenfekte edilmelidir. |
|
-Herhangi bir hastalık bulgusu taşıyan misafiri gördüğü anda, misafirin izole durumda beklemesini sağlamak, ilgili acil sağlık birimlerini ve yönetimi bilgilendirmek. |